Våra grupper

Hos Cameleonten finns tre grupper; Sinnesro, Solhjulet och butiksgruppen. Här kan du läsa mer om de olika grupperna.

 

 

 

Sinnesro

En grupp för dig som behöver Sinnesro

Sinnesro 

För dig som har extra behov av stöd och som behöver arbeta i ett lite lugnare tempo, har vi skapat en grupp som vi kallar Sinnesro. Här ligger fokus framför allt på kommunikation och sinnesstimulans. Vi har även en del aktiviteter så som bakning, spela spel och vaktmästaruppgifter så som återvinning och att gå med internposten.  Precis som övriga grupper på Cameleonten är friskvård ett genomgående tema under veckan. Och vi gör ofta utflykter både i närområdet och längre bort.

Om man väljer inriktning media får man bland annat blogga, arbeta med pictobilder, skrivarstuga och övriga uppgifter som kan kännas roliga och stimulerande. Vi anpassar våra lokaler om man behöver stunder under sin arbetsdag arbeta på egen hand eller tillsammans med övriga.

Solhjulet

Solhjulet, för dig som gillar att arbeta mycket utomhus.

Solhjuletgruppen på Cameleonten arbetar på en bostadsrättsförening i Sollentuna. Den heter Solhjulet och ligger i Edsberg. Föreningen består av ca 700 lägenheter och har en ganska stor park- och trädgårdsanläggning.

Vår grupp arbetar med att bland annat rensa ogräs, skrapa mossa, dela ut information i brevlådor, räfsa, sopa, skotta snö, sanda, tvätta skyltar, tvätta bänkar, inventera bänkar, inventera elbelysning, klippa buskar och grusröjning. Vi har egna redskap och vagnar.

Våra redskap är räfsor, sopborstar, spadar, hackor, sekatörer, sågar, knäskydd, korgar, maskrosupptagare, lövblås, knivar och stålborstar.

Solhjuletgruppen kallas för en utegrupp. Vi arbetar på Solhjulet tre dagar i veckan måndag-onsdag.

Vi arbetar i vår egen takt så vi behöver inte stressa.

De övriga två dagarna består av städning av vårt grupprum, egenkontroll, arbetsplatsträff och friskvård.

Om vi får en stund över så brukar vi spela yatzy.

Cameleontens secondhand-butik

Secondhand-butiken drivs av Cameleontens dagliga verksamhet.

Secondhand-butiken drivs av butiksgruppen tillsammans med en handledaren. Tillsammans ser vi till att kläderna vi får in är rena och hela samt prismärker och säljer vidare till våra kunder.

Vi skänker även bort en del vidare till välgörenhet om vi inte lyckas sälja kläderna eller övriga husgeråd som vi får in.

Vi har även schemalagd bakning för somliga som gillar detta, och det som bakas säljs via vårt café. Inom snar framtid kommer vi även sälja bakverk i vår butik. Friskvård är viktigt för vår grupp. Vi anordnar utomhusaktiviteter samt utflykter några gånger per år. Och ett annat viktigt inslag är vår frukostklubb som vi har tillsammans en gång i månaden.