Välkommen till oss

  • När du börjar på Cameleonten tas du emot och introduceras av din stödperson i verksamheten. Ni sätter tillsammans upp individuella mål som du vill uppnå och har regelbunden utvärdering av hur du upplever din dagliga verksamhet. Viktigt i vår verksamhet är att du ska få arbeta med det du vill, att du lär dig utföra vissa arbetsuppgifter själv och att det är roligt på jobbet.
  • Habiliteringsersättning. På Cameleonten tjänar du mellan 5 och 7  kronor i timmen, beroende på vilken kommun du bor i. Det kallas habiliteringsersättning. Det är kommunen som bestämmer hur hög ersättningen är. Dessa pengar betalas ut till ditt konto om du har sådant, annars löser vi det på annat sätt.
  • Måltider. På Cameleonten kan du välja att köpa lunch till subventionerad kostnad, ta med egen matlåda eller handla din lunch i någon affär eller restaurang i Edsbergs centrum. Lunchen vi beställer till Cameleonten lagas på restaurang Eldqvarn i Häggvik och levereras hit varje dag.  Ibland lagar vi lunch själva som du kan välja om du vill äta. Fika och frukt erbjuds kostnadsfritt till alla som arbetar här.
  • Arbetskläder. Vi tillhandahåller arbetskläder och arbetsskor när man behöver speciella kläder, till exempel vid trädgårdsskötsel eller arbete i kök.
  • Sjukdom. Om du blir sjuk; ring och meddela detta till någon på Cameleonten.
  • Du som åker kommunalt.Ta pendeltåget till Sollentuna station. Gå till busstationen där du tar bussen 607 mot Danderyds sjukhus. Du kan även åka tunnelbana till Danderyds sjukhus och därifrån ta buss 607 mot Sollentuna. Stig av vid hållplatsen ”Edsbergs Centrum”. När du går mot centrum så ser du ett rött hus på vänster sida, i det huset finns vi en trappa upp.
  • Rökfri arbetsplats. Cameleonten är en rökfri arbetsplats.

Vi ser fram emot att få lära känna dig och hoppas att du ska trivas hos oss!