Vi har börjat arbeta på BRF Solhjulet

Därför har vi startat ett samarbete med ytterligare en bostadsrättsförening, BRF Solhjulet.
Vi träffade några medlemmar i styrelsen som tyckte det var en mycket bra idé. Mötet gick så bra att vi började jobba där den 18 augusti. Vi som började arbeta på Solhjulet är Ingrid, arbetshandledare och Ahmed, Abdi, Kendal och Sten, som är brukare.

Har massor att göra
Första dagen som vi kom så träffade vi vaktmästarna där. De heter Janne och Robban och är jättetrevliga. De hade fixat så vi fick en egen vagn att dra grejer på, nya fina redskap och en batteridriven grästrimmer. Vi gick en lång runda i området och tittade på vad som behöver göras. Det var massor. Vi ska få skrapa mossa från asfalten, plocka ogräs, tvätta bänkar och bord, hjälpa till att bära saker, få vara med på fester och servera fika, bland annat.

Folk vet vilka vi är
Vi ska även få jackor och namnbricka med vårt eget namn på så folk som bor där vet vilka vi är.
I vaktmästarlokalen finns omklädningsrum, kök, matrum och toalett. Där får vi vara och fika och äta lunch om vi vill. Just nu äter vi lunch på Cameleonten men kanske börjar vi äta lunch där till våren. Fika bjuder BRF Solhjulet på, vi får dricka hur mycket kaffe vi vill och det finns gratis glass i frysen, om vi blir varma av allt arbete.

Kommer att utöka tiden
Efter två veckors arbete så trivs vi jättebra. Vi arbetar hela måndagen och förmiddagarna tisdag till torsdag. Vi vill arbeta mera där, så vi kommer att utöka tiden till våren. Vi tackar Solhjulet som vill ha oss som arbetskamrater.

Hälsningar
Abdi, Ahmed, Sten, Kendal och Ingrid

Nyheter

Lediga platser

Solhjuletgruppen på Cameleonten arbetar på en bostadsrättsförening i Sollentuna.

Pilotfall sökes

Du som lever med långvarig psykisk ohälsa och råkat ut för bristande tillgänglighet.

Cameleonten Media

Nu finns en ny arbetsgrupp på Cameleonten. Vi kallar den för Cameleonten Media.

Fotomodeller på Camelonten

Cameleonten fick en förfrågan om vi hade deltagare som var intresserade av modelluppdrag för bildbyrån Maskots räkning.

Cameleonten undersöker på djupet!

Som ytterligare underlag för fortsatt utveckling av dagliga verksamhetens uppdrag och medarbetares yrkesroll, så kommer vi under de närmaste månaderna genomföra kvalitativa brukarundersökningar.

Nu går det bra för Camilla

Camilla Liljegren har varit knuten till Cameleontens dagliga verksamhet i tre år. Det senaste året har hon haft två olika praktikplatser ute på arbetsplats.

Cameleonten fyller fem år

I år är det fem år sedan Cameleontens dagliga verksamhet startade. Verksamhetschefen Anna Kirch och jobbcoachen Ulrika Sundbom har varit med från starten.

Vi trivs på BRF Solhjulet

Ja, nu är det snart jul och vi har arbetat vårt första halvår på Bostadsrättsföreningen Solhjulet.

Man kan mer än man tror.

Så säger elevassistent Johnny Lundin på Svedenskolan Mälarhöjden. Johnny har själv varit elev både på Svedenskolan Bergshamra och på Häggviks Gymnasium.

Öppna jämförelser

På denna länk från Socialstyrelsen kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Få ett jobb!

Vi på Cameleonten kan hjälpa dig att hitta ett jobb som du trivs med. Vi ger dig det stöd du behöver för att kunna lyckas.

Gör din praktik hos oss

Du som går på gymnasiet och behöver stöd under din praktik kan göra praktik på eller genom oss.