Man kan mer än man tror.

Under två års tid var han knuten till Camelonten. Nu har han nått sitt mål, en egen anställning inom ett område han är intresserad av, friskvård och idrott. Han har fått en utvecklingsanställning på Sveden Mälarhöjden.

Johnny vad är roligast med ditt arbete?
-    Att se barnens framsteg, säger han. Vissa är väldigt spralliga och oroliga när de kommer men blir lugna och trygga hos oss. Någon kan inte skriva när de börjar skolan, men lär sig skriva. Det är så fint att se hur barnen utvecklas.

Hade egna lektioner
När Johnny var på Camelonten praktiserade han först som fastighetsskötare på bostadsrättsföreningen Platån. Sedan fick han en praktikplats som assisterande gymnastiklärare på Rösjöskolan. Där stannade han i två år.
-    Mot slutet av min praktik på Rösjöskolan fungerade jag i praktiken som vikarie för gymnastikläraren. Jag fick eget ansvar och hade egna lektioner i innebandy, säger Johnny. Skolan har aldrig haft så bra resultat med simundervisningen som när jag var där!

Behövde utbildning
Johnny förstod så småningom att han behövde utbildning för att komma vidare. Under ett års tid studerade han idrottspedagogik på folkhögskolan Lillsved på Värmdö.
-    Där fick jag kompetens som diplomerad massör, simlärare, innebandyledare och bamselärare, säger han. Det var en mycket bra utbildning.

Mycket innebandy
När Johnny inte jobbar spelar han innebandy för Offensiv, division II och för Djurgårdens Herr A-lag.
-    Dessutom tränar jag ett damlag i Upplands Väsby, Väsby IBK. Så det blir mycket innebandy för mig.

Har tagit körkort
Johnny berättar även stolt att han har körkort och börjat tänka på att flytta in till stan. Högst på önskelistan står en lägenhet i närheten av Odenplan.

Om du skulle ge ett råd till en annan ung människa med diagnos inom autismspektrat, vad skulle du vilja säga?
-    Jag skulle uppmana dem att se framåt i livet, säger Johnny. Passa på att njut av skolan men se framåt. Oroa dig inte för mycket. Hitta det just du är intresserad av och plugga vidare. Man kan mer än man tror.

 

Nyheter

Lediga platser

Solhjuletgruppen på Cameleonten arbetar på en bostadsrättsförening i Sollentuna.

Pilotfall sökes

Du som lever med långvarig psykisk ohälsa och råkat ut för bristande tillgänglighet.

Cameleonten Media

Nu finns en ny arbetsgrupp på Cameleonten. Vi kallar den för Cameleonten Media.

Fotomodeller på Camelonten

Cameleonten fick en förfrågan om vi hade deltagare som var intresserade av modelluppdrag för bildbyrån Maskots räkning.

Cameleonten undersöker på djupet!

Som ytterligare underlag för fortsatt utveckling av dagliga verksamhetens uppdrag och medarbetares yrkesroll, så kommer vi under de närmaste månaderna genomföra kvalitativa brukarundersökningar.

Nu går det bra för Camilla

Camilla Liljegren har varit knuten till Cameleontens dagliga verksamhet i tre år. Det senaste året har hon haft två olika praktikplatser ute på arbetsplats.

Cameleonten fyller fem år

I år är det fem år sedan Cameleontens dagliga verksamhet startade. Verksamhetschefen Anna Kirch och jobbcoachen Ulrika Sundbom har varit med från starten.

Vi trivs på BRF Solhjulet

Ja, nu är det snart jul och vi har arbetat vårt första halvår på Bostadsrättsföreningen Solhjulet.

Man kan mer än man tror.

Så säger elevassistent Johnny Lundin på Svedenskolan Mälarhöjden. Johnny har själv varit elev både på Svedenskolan Bergshamra och på Häggviks Gymnasium.

Öppna jämförelser

På denna länk från Socialstyrelsen kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Få ett jobb!

Vi på Cameleonten kan hjälpa dig att hitta ett jobb som du trivs med. Vi ger dig det stöd du behöver för att kunna lyckas.

Gör din praktik hos oss

Du som går på gymnasiet och behöver stöd under din praktik kan göra praktik på eller genom oss.