”Jag vill bli självständig. Då känner man sig mer vuxen.”

 Hampus är knuten till den arbetsgrupp på Camelonten som arbetar på BRF Solhjulet i Edsberg. 21 år gammal, med ett nytt jobb och en ny lägenhet i Vasastan i Stockholm, så har han det bra tycker han.
- Jag trivs jättebra i min nya lägenhet, säger Hampus. Den är på 41 kvm och har två balkonger, med fin utsikt över stan.

Stöd vid maten
Hampus klarar mycket självständigt, men får stöd av personal kring alla situationer som handlar om mat, laga mat, äta mat och handla mat.
- När jag får det stöd jag behöver känner jag mig trygg, säger han. Jag var lite orolig för hur det skulle fungera när jag flyttade hemifrån, men det har fungerat jättebra, säger han.

Trevliga grannar
Ett plus tycker han att det är att han har så trevliga grannar. En av grannarna har han redan hunnit bli kompis med. De ska gå på disko på Häggvik tillsammans. Och så brukar de fika ihop.

Har bra självförtroende
- Nästa vecka ska jag gå på studiebesök på en bilverkstad i Rotebro tillsammans med Ulrika, Cameleontens jobbcoach, för att se om det kan vara något för mig, säger han. Jag är nyfiken och vill gärna pröva någonting nytt. Jag har bra självförtroende.

Tävlar i bowling
När Hampus inte är på jobbet tränar han bowling för Upplands Väsby/Sigtuna BK. Det medför mycket träning och en hel del tävlande. Men det är okej för Hampus. Han har tävlingslicens.

Busa med en hund
Minst en dröm har han kvar att förverkliga. Han vill gärna ha en egen hund.
- Jag är van vid hundar och skulle gärna ha en hund att busa och leka med. Det skulle vara jättekul, säger Hampus.

 

Nyheter

Lediga platser

Solhjuletgruppen på Cameleonten arbetar på en bostadsrättsförening i Sollentuna.

Pilotfall sökes

Du som lever med långvarig psykisk ohälsa och råkat ut för bristande tillgänglighet.

Cameleonten Media

Nu finns en ny arbetsgrupp på Cameleonten. Vi kallar den för Cameleonten Media.

Fotomodeller på Camelonten

Cameleonten fick en förfrågan om vi hade deltagare som var intresserade av modelluppdrag för bildbyrån Maskots räkning.

Cameleonten undersöker på djupet!

Som ytterligare underlag för fortsatt utveckling av dagliga verksamhetens uppdrag och medarbetares yrkesroll, så kommer vi under de närmaste månaderna genomföra kvalitativa brukarundersökningar.

Nu går det bra för Camilla

Camilla Liljegren har varit knuten till Cameleontens dagliga verksamhet i tre år. Det senaste året har hon haft två olika praktikplatser ute på arbetsplats.

Cameleonten fyller fem år

I år är det fem år sedan Cameleontens dagliga verksamhet startade. Verksamhetschefen Anna Kirch och jobbcoachen Ulrika Sundbom har varit med från starten.

Vi trivs på BRF Solhjulet

Ja, nu är det snart jul och vi har arbetat vårt första halvår på Bostadsrättsföreningen Solhjulet.

Man kan mer än man tror.

Så säger elevassistent Johnny Lundin på Svedenskolan Mälarhöjden. Johnny har själv varit elev både på Svedenskolan Bergshamra och på Häggviks Gymnasium.

Öppna jämförelser

På denna länk från Socialstyrelsen kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Få ett jobb!

Vi på Cameleonten kan hjälpa dig att hitta ett jobb som du trivs med. Vi ger dig det stöd du behöver för att kunna lyckas.

Gör din praktik hos oss

Du som går på gymnasiet och behöver stöd under din praktik kan göra praktik på eller genom oss.