Abdi praktiserar på Garden bistro och design i Sollentuna centrum

Abdi är intresserad av snickeri och har från början haft önskemål att praktisera på just ett snickeri. Men när Abdi och Ulrika gjorde yrkeskortleken tillsammans vilket innebär att gå igenom en mängd med bilder på olika yrken. Abdi valde ut bilder på olika serviceyrken bl a café. Ulrika och Abdi kom överens om att försöka hitta en praktikplats på just café.  

Fick prova på
Ulrika fick kontakt med Erika Meurlin som är en av ägarna till Garden bistro och design i Sollentuna centrum.  Abdi och Ulrika besöker först Erika som berättar om vilka uppgifter man har vid praktik på café samt kommer överens om en dag då Abdi får komma och prova på. 

Får lunch och arbetskläder
I mars börjar Abdi och Ulrika är med hela dagen och efter det får Abdi börja. Erika gör ett schema över de uppgifter som Abdi har och som Abdi har i sin ficka. Abdi praktiserar varje måndag mellan 9-15. De uppgifter Abdi har är att torka av borden, sopa, plocka undan disk gå ut med soporna och i viss mån plocka upp nyanlända varor. Abdi får gratis lunch och Garden tillhanda håller arbetskläder. 

Överenskommelse finns
Abdi har en handledare som heter Leyla som instruerar Abdi i vad han ska göra under dagen. Abdi är själv mycket glad och nöjd över sin praktikplats och Erika m fl över Abdis insats. Ulrika besöker Garden regelbundet för att se att allt fungerar som det ska. En överenskommelse mellan Garden och Cameleonten finns. Abdi kommer få fortsätta sin praktik efter sommaren.

Jobbar med utbildad snickare
Vad gäller snickeriet, så har Abdi tillsammans med en annan arbetstagare snickeri en gång i veckan i Cameleontens egna lokaler med en utbildad snickare som är timanställd. De har bl a gjort en torgpratare med info om second Hand affären OM IGEN samt en pall. Så Abdi får möjlighet att syssla även med det.
Efter att ha börjat på Garden har Abdi blivit inspirerad att i höst söka till en cafékurs på Yrkes Vux.  Abdi ska inom en snar framtid på intervju och hoppas få börja till hösten.

Bakgrund?
Ulrika stämde träff med Erika Meurlin för att göra en kort intervju ang. samarbetet med Cameleonten.
Vad har du för bakgrund?
Jag har jobbat inom café branschen sedan jag var 15 år. Både som sommarjobb och som extra jobb på kvällar och helger.  Jag är utbildad personalvetare och har tidigare jobbat inom sjukvårdsförvaltningen och även politiskt.

När och hur startade Garden Bistro och design?
Jag själv och två personer till äger Garden tillsammans och första Garden öppnades 2008. Sedan öppnade Garden i Sollentuna 2011. Det finns sammanlagt sex Garden i Storstockholm, bl a i Bromma Blocks, Söderhallarna, Sickla.  I Sollentuna är det sex personer anställda.

Hur tycker du att samarbetet med jobbcoach Ulrika fungerar?
Jag tycker att det fungerar bra, det är inget knussel. Jag har själv varit tydlig med vad som krävs av en praktikant som ska vara på Garden och Ulrika har informerat om vilket stöd hon kan ge. Som egenföretagare finns det inte utrymme till för mycket administration och möten kring praktikanter. Det är lätt att få tag på Ulrika via mobil eller mejl.

 

Nyheter

Lediga platser

Solhjuletgruppen på Cameleonten arbetar på en bostadsrättsförening i Sollentuna.

Pilotfall sökes

Du som lever med långvarig psykisk ohälsa och råkat ut för bristande tillgänglighet.

Cameleonten Media

Nu finns en ny arbetsgrupp på Cameleonten. Vi kallar den för Cameleonten Media.

Fotomodeller på Camelonten

Cameleonten fick en förfrågan om vi hade deltagare som var intresserade av modelluppdrag för bildbyrån Maskots räkning.

Cameleonten undersöker på djupet!

Som ytterligare underlag för fortsatt utveckling av dagliga verksamhetens uppdrag och medarbetares yrkesroll, så kommer vi under de närmaste månaderna genomföra kvalitativa brukarundersökningar.

Nu går det bra för Camilla

Camilla Liljegren har varit knuten till Cameleontens dagliga verksamhet i tre år. Det senaste året har hon haft två olika praktikplatser ute på arbetsplats.

Cameleonten fyller fem år

I år är det fem år sedan Cameleontens dagliga verksamhet startade. Verksamhetschefen Anna Kirch och jobbcoachen Ulrika Sundbom har varit med från starten.

Vi trivs på BRF Solhjulet

Ja, nu är det snart jul och vi har arbetat vårt första halvår på Bostadsrättsföreningen Solhjulet.

Man kan mer än man tror.

Så säger elevassistent Johnny Lundin på Svedenskolan Mälarhöjden. Johnny har själv varit elev både på Svedenskolan Bergshamra och på Häggviks Gymnasium.

Öppna jämförelser

På denna länk från Socialstyrelsen kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Få ett jobb!

Vi på Cameleonten kan hjälpa dig att hitta ett jobb som du trivs med. Vi ger dig det stöd du behöver för att kunna lyckas.

Gör din praktik hos oss

Du som går på gymnasiet och behöver stöd under din praktik kan göra praktik på eller genom oss.